Akademia Rozwoju "Inspirator"

Jesteś zaangażowany w działalność prospołeczną? Działasz w organizacji studenckiej, kole naukowym, a może jeszcze to wszystko przed Tobą, ale chcesz już nabyć praktyczne umiejętności z zakresu przywództwa, zarządzania projektami i przedsiębiorczości?

Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedź brzmi "tak" - przygotowaliśmy dla Ciebie coś ekstra! Ogólnopolski projekt: Akademia Rozwoju "Inspirator” jest skierowany do elitarnego grona studentów i uczniów szkół średnich, którzy chcą "czegoś więcej" i aspirują w niedalekiej przyszłości do tworzenia WIELKICH rzeczy!

Celem Akademii jest kompleksowe przygotowanie uczestników do skutecznej realizacji własnych projektów, tworzenia, zarządzania i efektywnej współpracy członków zespołu oraz zaprojektowania indywidualnej ścieżki kariery.

W ramach Akademii Rozwoju "Inspirator":

• weźmiesz udział w licznych szkoleniach z ekspertami i praktykami z dziedziny psychologii i zarządzania;
  • będziesz mógł stworzyć i zrealizować własny projekt społeczny od początku do końca, przy wsparciu specjalistów;
  • masz możliwość uczestniczyć w warsztatach poświęconych obszarom niezbędnym w pracy projektowej, pozyskując realne umiejętności i doświadczenie w tworzeniu projektów;
  • odkryjesz swoje predyspozycje zawodowe i zaprojektujesz na jego podstawie własną ścieżkę rozwoju kariery;
  • skorzystasz z rad specjalistów w indywidualnych sesjach mentoringowych - przewidzieliśmy dodatkowe godziny przeznaczone na indywidualne konsultacje;
  • uzyskasz certyfikat ukończenia programu rozwojowego, potwierdzający nabyte kompetencje - cenny wpis do CV podnoszący Twoją konkurencyjność na rynku pracy.
Spotkania odbywać się będą według ustalonego harmonogramu w weekendy od marca do czerwca.

Dokładne harmonogramy na każde miasto zostaną opublikowane wkrótce.

1. Szkolenia + warsztaty specjalistyczne.
Zajęcia z zakresu sprzedaży, marketingu, negocjacji, aspektów prawnych, tworzenia start-upów, zarządzania zespołem, coachingu, social media, pracy w zespole, organizacji dużych eventów, pozyskiwania sponsorów etc.
2. Realizacja projektu społecznego – samodzielne wykorzystanie zdobytych umiejętności i realizacja projektu na rzecz lokalnej społeczności pod okiem specjalistów.
3. Ewaluacja (podsumowania projektów oraz ich ewaluacji). Analiza wykonanej pracy, wyciągnięcie wniosków, określenie dalszych możliwości działania.
4. Mentoring – indywidualne konsultacje poświęcone pracy nad rozwojem ścieżki kariery, bieżąca pomoc w przygotowywaniu projektów oraz pogłębianie świadomości w celu poznania potencjału osobistego, mocnych stron oraz predyspozycji przywódczych.

Łącznie aż 160 godzin!

akademia

Cykl 2-dniowych szkoleń:

I moduł

1. Personal branding, wystąpienia publiczne i sztuka autoprezentacji.
  2. Projektowanie ścieżki kariery
  3. Budowanie pewności siebie i efektywności osobistej
  4. Praktyczny warsztat zarządzania sobą w czasie
  5. Metody zarządzania stresem

II moduł

1. Social media w marketingu
  2. Techniki i mechanizmy negocjacji
  3. Współczesny marketing i skuteczna sprzedaż

III moduł

1. Modele i style zarządzania oraz role w zespole
  2. Motywowanie siebie i zespołu
  3. Efektywne zarządzanie zespołem

Koszt

Kompletny kurs składa się ze 160 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych warsztatów oraz indywidualne konsultacje ze specjalistami. Koszt udziału w 4-miesięcznym programie wynosi 1199 zł/os.

Przygotowaliśmy dodatkowo specjalne rabaty:

• 300 zł/os. - dla osób zaangażowanych w działalność społeczną/samorządową;
• 250 zł/os. - jeśli jesteś w organizacji i zaprosisz do udziału drugą osobę (cena dla 2 osób - 500 zł).

Istnieje również możliwość płatności w 2 lub 4 ratach.

Rekrutacja trwa do 27.02.2018 r.

Jeśli chcesz wziąć udział w wyjątkowej przygodzie - wystarczy że wypełnisz formularz poniżej.

Zapraszamy! :)

PS. O wszelkich ewentualnych zmianach będziemy informować na bieżąco.

Zarejestruj się: