Choroby somatyczne a zaburzenia psychiczne

Podczas webinarium omówiony zostanie związek między chorami somatycznymi i psychicznymi. Zapraszam do refleksji nad tym, dlaczego ważne jest monitorowanie zdrowia psychicznego u osób przewlekle chorujących somatycznie oraz opowiem o przyczynach problemów ze zdrowiem somatycznym u osób z kryzysem zdrowia psychicznego. Webinarium będzie okazją do przeanalizowania skutecznych sposobów wsparcia psychologicznego.

dr Lidia Zabłocka-Żytka, specjalista psycholog kliniczny, dr nauk humanistycznych, adiunkt w Katedrze Psychoterapii i Poradnictwa Psychologicznego Instytutu Psychologii Stosowanej w Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Łączy pracę naukową z praktyką kliniczną. W obszarze naukowym interesuje się głównie psychologią zdrowia oraz promocją zdrowia psychicznego i psychoterapią. Jako praktyk prowadzi terapię indywidualną i grupową dorosłych, wsparcie osób chorujących przewlekle somatycznie i ich rodzin.

1. Choroba somatyczna i zaburzenia psychiczne – co je łączy;
  2. Zaburzenia psychiczne w przebiegu chorób somatycznych – jakie i dlaczego?
  3. Choroby somatyczne osób z kryzysem zdrowia psychicznego – jak im przeciwdziałać?
  4. „Dwa w jednym”, czyli jak dbać o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne.

Zapraszamy również do dołączenia do grupy na facebook'u "Klub Rozwoju Inspiratora".

Numer konta:
11 2030 0045 1110 0000 0246 4580
Fundacja na rzecz rozwoju - Inspirator
Aleje Racławickie 44B/U1, 20-043 Lublin
Tytuł przelewu: (Imię i nazwisko osoby zapisanej na webinar) - tytuł webinaru
Kwota: zaświadczenie + materiał szkoleniowy - 30 zł
zaświadczenie - 12,30 zł
materiały szkoleniowe - 24, 60 zł

Opłacone materiały szkoleniowe i zaświadczenia wysyłamy w ciągu 7 dni po odbytym webinarze, w dni robocze po godzinie 18:00 o ile zaksięgujemy wpłatę na koncie.