Kalendarz adwentowy nie musi być czekoladowy- propozycja ciekawych programów, aplikacji i narzędzi TIK, które można wykorzystać w pracy z dzieckiem z zaburzeniami

Czy aplikacje, programy i narzędzia online mogą Ci pomóc w pracy z dziećmi ze specjalnymi potrzebami, czyniąc ją ciekawszą i bardziej efektywną? W jaki sposób, korzystając z narzędzi TIK, możesz tworzyć pomoce dydaktyczne na swoje lekcje? Odpowiedzi na te pytania poznasz podczas webinaru dr Marty Koplejewskiej.

Nowoczesne technologie informacyjne świetnie wspomagają terapię dzieci z różnymi dysfunkcjami. Dzięki umiejętnie dobranym aplikacjom, narzędziom i programom mogą stać się pomocne w usprawnianiu m.in analizy i syntezy wzrokowo-słuchowej, motoryki małej, integracji sensorycznej oraz orientacji przestrzennej.

W czasie webinaru poznasz bezpłatne narzędzia, które wykorzystasz w codziennej pracy i nauczysz się, jak przy ich pomocy tworzyć interaktywne pomoce dydaktyczne.

O prowadzącej:

dr Marta Koplejewska

Doktor w dziedzinie nauk społecznych w dyscyplinie pedagogika. Doktora obroniła na Uniwersytecie Pedagogicznym im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Zainteresowania krążą wokół wykorzystania gier komputerowych w pracy z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie. Autor prekursorkiej pracy badawczej dotyczącej „Zastosowanie gier komputerowych w rozwijaniu zdolności poznawczych

dzieci z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym”.

• Omówienie wybranych bezpłatnych aplikacji, narzędzi i programów komputerowych usprawniających pracę z dzieckiem z niepełnosprawnością.
  • Skuteczność wykorzystania TIK w pracy nauczyciela.
  • Ćwiczenia praktyczne z wykorzystaniem TIK.
  • Tworzenie kart pracy dla dzieci z różnymi niepełnosprawnościami.

Zapraszamy również do dołączenia do grupy na facebook'u "Klub Rozwoju Inspiratora".

Numer konta:
11 2030 0045 1110 0000 0246 4580
Fundacja na rzecz rozwoju - Inspirator
Aleje Racławickie 44B/U1, 20-043 Lublin
Tytuł przelewu: (Imię i nazwisko osoby zapisanej na webinar) - tytuł webinaru
Kwota: zaświadczenie + materiał szkoleniowy - 30 zł
zaświadczenie - 12,30 zł
materiały szkoleniowe - 24, 60 zł

Opłacone materiały szkoleniowe i zaświadczenia wysyłamy w ciągu 7 dni po odbytym webinarze, w dni robocze po godzinie 18:00 o ile zaksięgujemy wpłatę na koncie.