Kompetencje interkulturowe – wybrane zagadnienia

Webinarium jest skierowane do osób chcących zmierzyć się ze sobą, swoimi wewnętrznymi lękami oraz obawami. Do tych, którzy są otwarci na inność i chętni by poszerzać swoją wiedzę. Podczas spotkania on – line zostaną przedstawione podstawowe zagadnienia dotyczące kompetencji interkulturowych. Umiejętność skutecznego funkcjonowania w różnych kulturach, prawidłowego myślenia, działania oraz komunikowania się i pracy z ludźmi z różnych środowisk kulturowych stanowią obecnie jedne z ważniejszych kompetencji współczesnego świata. Jak rozmawiać o tym z dziećmi? Na jakie elementy zwrócić szczególną uwagę? Co mogę zrobić ja, jako dorosły już człowiek, by moja świadomość kulturowa wzrosła?

O prowadzącej: dr Maja Wenderlich

Adiunkt w Instytucie Wspomagania Rozwoju Człowieka i Edukacji na Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie. Nauczyciel języka angielskiego w przedszkolu i klasach młodszych szkoły podstawowej.

• Czym są kompetencje interkulturowe?
  • Różnice kulturowe, szok kulturowy;
  • Generalizacje, stereotypy;
  • Niebezpieczeństwo jednej historii;
  • Wielka moc nauczyciela!

Zapraszamy również do dołączenia do grupy na facebook'u "Klub Rozwoju Inspiratora".

Numer konta:
11 2030 0045 1110 0000 0246 4580
Fundacja na rzecz rozwoju - Inspirator
Aleje Racławickie 44B/U1, 20-043 Lublin
Tytuł przelewu: (Imię i nazwisko osoby zapisanej na webinar) - tytuł webinaru
Kwota: zaświadczenie + materiał szkoleniowy - 30 zł
zaświadczenie - 12,30 zł
materiały szkoleniowe - 24, 60 zł

Opłacone materiały szkoleniowe i zaświadczenia wysyłamy w ciągu 7 dni po odbytym webinarze, w dni robocze po godzinie 18:00 o ile zaksięgujemy wpłatę na koncie.

Obecnie nie są planowane. Zapraszamy wkrótce!