Zaświadczenia z webinaru "Terapia poznawczo-behawioralna i terapia schematów"

Wydarzenie odbędzie się na fanpage'u: https://www.facebook.com/FundacjaNaRzeczRozwojuInspirator/

*** Zapraszamy do dołączenia do grupy "Wyłącznie dla psychologów": https://www.facebook.com/groups/130589082040196 ***

Celem webinarium będzie przedstawienie podstaw terapii poznawczo-behawioralnej i omówienie sposobu rozumienia pacjenta w klasycznie pojętym paradygmacie poznawczo-behawioralnym oraz w terapii schematów. Omówione zostaną mity nt. CBT (z ang. Cognitive Behavioral Therapy), istotność relacji terapeutycznej oraz różne poziomy pracy z pacjentem w tym paradygmacie. Oprócz poziomu pracy poznawczej i behawioralnej wyakcentowany zostanie również charakterystyczny dla terapii schematów poziom doświadczeniowy. Zaproszony gość wprowadzi ideę rozumienia trybów („części osobowości”). Zostaną wskazane godne uwagi źródła poszerzania wiedzy nt. CBT i TS (Terapii Schematów).

Ekspert: Marcin Młynarczyk – psycholog, psychoterapeuta poznawczo behawioralny, superwizor - dydaktyk Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej oraz terapeuta schematu International Society of Schema Therapy. Doświadczenie naukowe zdobywał podczas pracy w Katedrze Psychologii Osobowości KUL. Tematem pracy doktorskiej były rozbieżności w systemie ja i myślenie dialogowe. Kliniczne doświadczenia budował podczas pracy w poradniach zdrowia psychicznego, zespole leczenia środowiskowego oraz na oddziale dziennym (Centrum Psychoneurologii MODUS, Ośrodek Psychiatrii Środowiskowej i Psychoterapii ExCordis w Lublinie). Praktykę pracy z rodzinami i parami rozwijał w Specjalistycznej Poradni dla Rodzin MOPR w Lublinie. Pracuje z osobami dorosłymi, rodzinami i młodzieżą. Prowadzi praktykę prywatną. Superwizje terapeutów i zespoły terapeutyczne.

Transmisja webinaru odbędzie się m.in. na grupie:

Wyłącznie dla PSYCHOLOGÓW -> https://www.facebook.com/groups/130589082040196 ***

Zapraszamy również do śledzenia naszych gości i prowadzącego w social mediach :D

#psychologia #psycholog #terapiaschematu #terapiaschematów

#terapiapoznawczo-behawioralna #CBT

#subosobowości #stanyego #terapia #psychoterapia

Kluczowe pytania:

1. Terapia poznawczo behawioralna jako ewolucyjne podejście oparte na dowodach.
  2. Idea pracy poznawczo behawioralnej.
  3. Relacja z pacjentem, rozumienie pacjenta i jego problemu.
  4. Techniki poznawcze i behawioralne.
  5. Techniki doświadczeniowe.
  6. Rozumienie osobowości w podziale na części (tryby)

Koszt zaświadczenia 15 zł. Po rejestracji prosimy o dokonanie opłaty na konto:
Numer konta:
11 2030 0045 1110 0000 0246 4580
Fundacja na rzecz rozwoju - Inspirator
Aleje Racławickie 44B/U1, 20-043 Lublin
Tytuł przelewu: (Imię i nazwisko osoby zapisanej na webinar) - tytuł webinaru